START

OM MIG/ABOUT ME

NYTT/NEWS

MINA KATTER/MY CATS

UTSTÄLLNING/SHOW

PLANER/PLANS

KATTUNGAR/KITTENS

GALLERI/GALLERY

LÄNKAR/LINKS

TRÄDGÅRD/GARDEN


KATTPRYLAR/BURSKYNKEN

BLOGG

GÄSTBOK

Jag haft uppfödning av sibirisk katt sedan 2004 och är godkänd enligt § 16 Jordbruksverket för uppfödning av katt.

 

Om mig

Marie Björk
Upplands Väsby

Tel: +46 8 594 75 594,            0733-968611
E-mail: marie@maollichs.com

 

Jag heter Marie Björk och bor i villa i Bollstanäs som ligger i Upplands Väsby några mil från Stockholm och Arlanda flygplats . Jag har haft katter sedan barnsben men pga allergi i familjen blev det ett långt uppehåll på nästan 25 år. När jag upptäckte den Sibiriska katten som min allergiske man visade sig tåla blev jag såld och för evigt förälskad i denna underbara kattras! Sedan 2003 har jag nu haft Sibirisk katt och första kullen kattungar kom 2004.

Vi har två numera utflugna barn och 4 barnbarn,  Min dotter och hennes sambo har pojkarna Simon och Lukas födda 2003 och 2007. Min son och hans sambo har sönerna, Alexander född 2009 och William född 2011. Både min son och min dotter har katt, sonen har sibirisk katt, dottern har 3 huskatter.

Mormors "gullunge" Simon och kompis till kissarna!

Simons lillebror, Lukas.


Alexander född i augusti 2009.

Idag bor här hemma 8 katter + 1 hos fodervärd, Nikita som jag deläger tillsammans med min gode vän och uppfödare Lotta/S*Clarellis. Mitt mål och min strävan är att föda upp friska, rastypiska katter med gott temperament. Mina katters välbefinnande kommer i första hand och de är i första hand älskade familjemedlemmar och får vara med oss över allt i huset, utom i sovrummet som är fristad för min man som är allergiker. Katterna har 2 stora rastgårdar att vara i när vädret tillåter, de kan själva gå ut och in som de vill via kattlucka, rastgårdarna ligger i direkt anslutning till vårt bostadshus och de kan alltid vara nära oss.

Jag sätter även som nummer ett att mina kattungar kommer till bra hem och jag kommer inte att sälja en kattunge till ett hem utan att först ha träffat de nya ägarna, gärna flera gånger. Jag kommer även att kontakta ny ägare efter att katten flyttat och blir väldigt glad om ny ägare även hör av sig då och då och berättar hur det går. Mina katter är också testade för Fiv, Felv och HCM före parning. Katterna testas regelbundet (1 gång årligen) för HCM så länge de går i avel, även mina kastrater kommer att testas regelbundet för HCM, så länge de bor hos mig. En kattunge från mig får INTE användas i NEM-avel såvida den inte är bärare av colorpoint-genen.

Jag är också flitig utställare och flera av mina avkommor har gjort väldigt bra ifrån sig på utställningar, mitt motto är kvalité i förening med kunskap när det gäller min uppfödning och att aldrig ge avkall på hälsa och temperament.

Jag är även s.k testhem för Sällskapet Sibirisk Katt. När vi inte har kattungar på gång så kan du få komma och hälsa på mina kissar för att testa din kattallergi. Många (men långt ifrån alla, tyvärr) kattallergiker har visat sig tåla den sibiriska katten.

Jag är den enda katt-uppfödaren (mars 2007) i Upplands Väsby som är godkänd enl. § 16 djurskyddslagen, för uppfödning av katter.

Jag har genomgått PawPeds G1 en kurs i grundläggande katthållning, läs mer här http://www.pawpeds.com/pawacademy/courses/g1/g1info_se.html 

Jag är även SVERAK-diplomerad uppfödare sedan 2009, läs mer här http://www.sverak.se/SVERAK/Diplomering/index_diplomering.htm 

Under åren 2008-2009 har jag suttit i Sällskapet Sibirisk katts styrelse.

Min kunskap och erfarenhet Din trygghet!

Du når mig enklast via e-post (klicka på kuvertet nedan) / For contact, send me an e-mail.

men du kan också ringa, mitt telefonnummer är 08-594 75 594 / My phonenumber is +46 8 594 75 594

 

© Copyright S*Maollich´s | Design & Layout 2010 Lisa-Marie Dezign